Resim,iyi Resim,Güzel Resimler,Güzel Fotoğraflar,Araba Resimleri,Manken Resimleri

Brigitte Bardot

Posted on: Aralık 25, 2008

Brigitte Bardot;

Doğum adı: Brigitte Anne-Marie Bardot
Doğum: 28 Eylül 1934 Paris, Fransa
Evlilik;

* Roger Vadim (1952-1957)
* Jacques Charrier (1959-1962)
* Gunter Sachs (1966-1969)
* Bernard d’Ormale (1992’den itibaren)

Brigitte Bardot (telaffuz: [bʁiʒit baʁˈdo]) BAFTA-adaylık olan Fransız aktris, manken, şarkıcı, milliyetçi, hayvan haklara katılan eylemcidir ve 1950 ve 1960 yılların süresinde seks sembolü idi.
1970 yıllarında, eğlence endüstrisinden emekli olduğu andan sonra, Bardot kendisini hayvan haklara katılan eylemci olarak resmileştirdi, ve bu işleri hala daha devam ediyor. 1990 yılların süresinde göçmenlik, Fransa’da Müslümanlık, ırk karışımı ve eşcinsellik gibi konuların üzerindeki siyasal düşünceleri ile sözünü sakınmayan bir kadın olarak biliniyor.

Biyografi;

Brigitte Bardot (tam ismi Brigitte Anne-Marie Bardot) 28 Eylül 1934’da Paris’te doğdu, anası Anne-Marie ‘Toty’ Mucel, babası Louis ‘Pilou’ Bardot. Toty Brigitte’i genç yaştan itibaren müzikle ve dansla ilgi çekmesini teşvik ettirdi; Brigitte 15 yaşında olduğu zamana kadar Elle dergisi için mankenlik yaptı.

Kariyer;

1952 yılında Brigitte And God Created Woman filminde ilk gösterişini yaptı. Aynı yılda birçok yıl süresi aşık olduğu ile Roger Vadim ile evlendi. 18 yaşına geldiği zamana kadar evlendiler ve beş sene sonra boşandılar.
Avrupa’nın film endüstrisi yükselme süresinde olmasına ve Bardot’un kendi yükselmesi olağanüstü olmasına karşın, sadece birkaç tane Avrupalı oyuncu ABD’de aşırı medya dikkatı çekti ve Bardot bu oyunculardan biri idi. Bardot, Marilyn Monroe ile 1950 ve 1960 yılların filmlerinde kadın cinselliğinin baş örnekleridi.
Eski filmlerinde ve Cannes’teki gösterişlerinde bikini giyindiğine rağmen bikiniyi popülerize ettiren insanı olarak biliniyor. 1960 modaları Bardot’a çok yakıştı ve Marilyn Monroe ve Jackie Kennedy’in yanına Andy Warhol’un resimlerin konularından bir tanesi oldu.

Aktivizm;

1973’de, 40. doğum gününden az önce Bardot emekliliğini açıkladı. Elli tane sinema filmde oynadıktan ve birçok müzik albümü kayıt ettikten sonra ününü hayvan hakları yükselterek kullanmak istedi.
1986’te Fondation Brigitte Bardot pour la protection de l’animal sauvage et domestique (Yabani ve evcil hayvanların korunması için Brigitte Bardot Kuruluşu) kurdu.

Politika;

Kocası Bernard d’Ormal Fransa’nın Front National partisinin eski danışmanı idi. Onun 2003 yılında yayınladığı Un cri dans le silence (Sessizlikte bir çığlık) adlı kitabı ile, kritikleri Bardot’un kitabı anti-Müslüman ve homofobik olduğunu söylediklerine rağmen çok büyük bir ihtilaf yarattı. Mayıs 2003’te Mouvement contre le racisme et pour l’amitié entre les peuples (Irkçılığa karşı ve insanların arası arkadaşlık için hareketi) adlı bir Fransız grup Bardot’un yayınladığı düşüncelerine rağmen Bardot’a dava edeceklerini ilan ettiler.
Bir Fransız gay dergiye gönderdiği mektupta Bardot “Kocam hariç, etrafımda herkes tamamen ibn*dir” diye yazmış.
10 Haziran 2004’te Bardot sözde ırkçı fikirlerine rağmen Fransız mahkeme tarafından suçlu bulundu ve ona 5000 € para cezası verildi.

Bardot’un Etkisi;

Brezilya’nın Búzios kentinde Brigitte Bardot’un heykeli

Bardot bikiniyi ve Saint Tropez’i popüler ettiren insanı olarak biliniyor.
1964 yılında o zamanki erkek arkadaşı ile Brezilya’nın Buzios kentini ziyaret etti. Bardot’un ünü Buzios’u popüler etti. Bardot’un Buzios’u popüler ettiğini anan Christina Motta tarafından yapılan bir Brigitte Bardot heykeli var. Brezilyalı erkek arkadaşı ile tatillerinde Buzios’a giderdi.

Bardot’dan Bahseden Şarkılar;

İlk “Brigitte Bardot” şarkısı Fontana müzik firması ile Achilles and his Heels tarafından piyasaya çıktı.
Indie şarkıcı John Galland “Brigitte Bardot” adlı bir şarkı da yaptı.
Bardot diğer şarkılarda da söz ediliyor, örneğin “We Didn’t Start the Fire” (Billy Joel), “I Shall Be Free” (Bob Dylan), “Warlocks” (Red Hot Chili Peppers), “You’re My Favorite Star” (The Bellamy Brothers) ve “Big Wedge” (Fish).

Filmografi;

1950’ler

* The Girl in the Bikini (1952)
* The Long Teeth (1952)
* Crazy for Love (1952)
* His Father’s Portrait (1953)
* Act of Love (1953)
* Royal Affairs in Versailles (1954)
* The Light Across the Street (1955)
* School for Love (1955)
* Caroline and the Rebels (1955)
* Doctor at Sea (1955)
* The Grand Maneuver (1955)
* Nero’s Mistress (1956)
* Her Bridal Night (1956)
* Helen of Troy (1956)
* Naughty Girl (1956)
* Plucking the Daisy (1956)
* And God Created Woman (1956)
* La Parisienne (1957)
* The Night Heaven Fell (1958)
* Love Is My Profession (1958)
* The Woman and the Puppet (1959)
* Babette Goes to War (1959)
* Do You Want to Dance with Me? (1959)

1960’lar

* The Testament of Orpheus (1960)
* It Happened All Night (1960) (Cameo)
* La Vérité (1960)
* Please, Not Now! (1961)
* Famous Love Affairs (1961)
* A Very Private Affair (1962)
* Lykke og krone (1962) (belgesel)
* Love on a Pillow (1962)
* Contempt (1963)
* Paparazzi (1964) (kısa konu)
* Bardot and Godard (1964) (kısa konu)
* Agent 38-24-36 (1964)
* too many thieves
* Forbidden Temptations (1965) (belgesel)
* Marie Soleil (1965) (Cameo)
* Dear Brigitte (1965)
* Viva Maria! (1965)
* Masculine, Feminine: In 15 Acts (1966)
* Two Weeks in September (1967)
* Spirits of the Dead (1968)
* Shalako (1968)
* The Bear and the Doll (1969)
* Les Femmes (1969)
* The Vixen (1969)

1970’ler

* The Novices (1970)
* Rum Runners (1971)
* The Legend of Frenchie King (1971)
* Film Portrait (1972) (belgesel)
* Don Juan, or If Don Juan Were a Woman (1973)
* The Edifying and Joyous Story of Colinot (1973)

2 Yanıt to "Brigitte Bardot"

yuh sofie loren nin resmini Brigitte Bardot diye koymuşunuzya yuhh yani ! bide altına bir sürü bilgi yazmışsınız..

Sophia Loren ile Brigitte Bardot nasıl karıştırılır, hayret!

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: